Arama
Filtrele
Kapat
RSS

Blog

Bialetti Moka Pot Yedek Conta ve Filtre Ölçüleri

Bialetti Moka Pot Yedek Filtre ve Conta Rehberi

Verilen ölçüler hem filtre hem de conta için dıştan dışa ölçülerdir. Elinizdeki conta veya filtrenin ölçülerini resimdeki gibi ölçerek size uygun ölçüyü bulabilirsiniz. Yedek parçalar sadece verilen marka ve modeller ile uyumludur.

MarkaModelBoyConta ÖlçüsüFiltre Ölçüsü 
BialettiMoka Express/Fiametta1 cup5 cm4,6 cmsatın al
BialettiMoka Express2 cups5,7 cm5 cm satın al
BialettiMoka Express/Fiametta3 cups6,5 cm5,8 cmsatın al
BialettiMoka Express4 cups6,5 cm5,8 cmsatın al
BialettiMoka Express6 cups7,3 cm6,5 cmsatın al
BialettiMoka Express9 cups8,2 cm7,3 cmsatın al
BialettiMoka Express12 cups9,3 cm8,1 cmsatın al
BialettiMoka Express18 cups9,3 cm8,1 cm 
BialettiBrikka2 cups6,3 cm5,5 cmsatın al
BialettiBrikka4 cups7,2 cm6 cmsatın al
BialettiMusa/Venus1/2 cups5,2 cm4,8 cmsatın al
BialettiMusa/Venus3/4 cups6,5 cm6 cmsatın al
BialettiMusa/Venus6 cups7,3 cm6,7 cmsatın al
Aladdin Red Dot Ödülü

Aladdin araştırmacı yenilikçi kimliği ile ürünlerini kullanıcıları ile buluştururken inovasyon ödüllerine de layık görülmekten büyük bir mutluluk duyuyor. Aladdin, 2017 yılında Aladdin Fresh Twist & Go Hibrit Vakum Şişesi için Red Dot Ödülü almaya hak kazandı. Red Dot Tasarım Ödülü'nün kökenleri 1955'lere kadar uzanıyor. Ürünlerden iletişim projelerine ve ambalajdan tasarım konseptlerine ve prototiplere kadar Red Dot Ödülü, dünya çapında en göze çarpan trendleri takip ediyor. 

 

 

 

Tasarım harikası Aladdin 0.6L Fresco Twist & Go Hybrid Vacuum Bottle görünümde sade bir su şişesidir. Ancak ürünün gövdesi çelik termos olarak dizayn edilmiştir. Çevirilerek açılan termosun içerisine suyunuzu alkalize etmek için dilerseniz limon ya da çeşitli meyveler koyabilirsiniz. Ağız genişliği bunun için uygundur. Son derece inovatif ve şık olan bu ürün kullanıcıları ile buluşmayı bekliyor.

 

 

Yeni Başlayanlar için Kamp Malzemeleri

Kampa ilk başladığınızda, neye ihtiyacınız olacağını bilmek çok kolay değildir. İhtiyacınız olabilecek malzemelerin listesi çok uzundur ve hangi malzemeyi satın alacağınıza, hangilerini kiralayağınıza karar vermeniz gerekmektedir. Buradaki malzemelerin çoğunu kiralayabilirsiniz, ancak düzenli olarak kamp yapmayı planlıyorsanız, bazı şeylere (iyi bir çadır ve su şişeleri gibi) yatırım yapmaya değer.

Buradaki malzemeler sadece yanınıza alabileceğiniz şeyler değil, başarılı bir kamp gezisinin vazgeçilmez parçalarıdır.

1. Çadır

İyi bir barınak kritiktir çünkü sizi koruyacak, kuru, sıcak ve rahat tutacaktır.

Dikkat edilmesi gerekenler:

  • Genişlik : Doğadayken çadır içinde sadece uyuyacağınız düşünebilirsiniz, fakat kötü hava şartlarına yakalanırsanız vaktinizi çadır içinde geçirebilirsiniz. Bu nedenle çadır içinde herkes için yeterinde alan olduğundan emin olun. Rahatça oturabildiğiniz, uyuyabildiğinizden, uygun tavan yüksekliği olduğundan emin olun.
  • Çocuklarla Kamp : Çocuklarla kamp yapıyorsanız daha geniş ve büyük çadırları tercih edebilirsiniz. Gençlerle birlikte seyahet ediyorsanız, onlar için ayrı çadır da düşünebilirsiniz.
  • Mevsim : Kamp için kullanılan çadırlar genelde 3 mevsimdir (Sonbahar, İlkbahar, Yaz mevsimleri için). Zorlu olmayan kış şartlarında da kullanılabilir bazıları. Seçiminizi ihtiyacınıza göre yapabilirsiniz. Çadırdaki yağmurluklar, havalandırma, örgü paneller gibi özelliklere bu ihtiyaçlar doğrultusunda bakılmalıdır.
  • Ağırlık : Eğer araba ile kampa gitmiyorsanız ağırlık önemli bir kriter olacaktır. Sırt çantanızda veya bisikletinizde hiçbir zaman fazla ağırlık olsun istemezsiniz. Bunun için mümkün olduğunda hafif çadır setleri tercih edilmelidir.

Çadırlara göz atmak için tıklayınız.

2. Uyku Tulumu

İyi bir çadır gibi iyi bir uyku tulumu da önemlidir; mutsuzsanız ve uyuyamıyorsanız, kamptan zevk almayacaksınız demektir.

Dikkat edilmesi gerekenler:

  • Sıcaklık : Uyku tulumları belirli sıcaklık derecelerinde rahat etmeye göre sınıflandırılmıştır. Bu nedenle uyku tulumunu seçerken normalden daha da soğuk bir hava ile karşılaşacağınızı düşünüyorsanız 10-15 derece düşük sıcaklıkta rahat edebileceğiniz uyku tulumlarını tercih edebilirsiniz.
  • Uyku Tulumu Tipi : Çok soğuk olmayan havalar için daha ucuz olan dikdörtgen tipi tulumları tercih edebilirsiniz. Soğuk havalar için mumya tipi tulumlar sizi daha iyi sarar ve sıcak tutar. Soğuk havanın toplanabileceği boşluklar bulunmaz. Mumya tipi tulumlar ayrıca taşıması daha kolay ve hafiftir.

Uyku tulumlarına göz atmak için tıklayınız.

3. Mat

Matlar, sert zemin ile vücudunuz arasında yalıtım ve yastık görevi yaptığı için kamplarda önemlidir.

Dikkat edilmesi gerekenler:

  • Rahatlık : Kampa araba ile gidiyorsanız mümkün olduğunca kalın ve rahat olan matları tercih ediniz. Eğer şişirilebilir matınız varsa onu tercih edebilirsiniz. Fakat sırt çantası ile kamp gidiyorsanızı mümkün olduğunca hafif mat tercih etmelisiniz. Şişirilebilir veya köpüklü matlar tercih edilebilir. Çoğu kaliteli mat 0.75 - 3 inç aralığında kalınlığı değişmektedir, uyurken çok rahatsız olan biriyseniz 2 inç üzerinde şişirilebilir mat tercih edebilirsiniz.
  • Yalıtım : Soğukta kamp yapmayı düşünüyorsanız veya genellikle soğuk mevsimlerde kamp yapacaksanız mümkün oldukça yalıtımı yüksek matları tercih ediniz.
  • Ağırlık : Daha hafif matlar, diğer matlara göre daha pahalıdır. Sizin için önemli olan çantanızdaki ağırlığı azaltmaksa yoğun köpüklü matları tercih edebilirsiniz. Daha pahalı olmasına rağmen daha dayanıklı oldukları için devamlı kamp yapanlar için çok daha uygun olacaktır.

Matlara göz atmak için tıklayınız.

4. Pişirme Malzemeleri

Kamp için konserve veya hazır yemek götürerek, ocaklara ihtiyacınız olmayacak diye düşünebilirsiniz. Ama Ocaklar, sadece yemek pişirmek için değil aynı zamanda suyu arıtmak, sıcak içecekler yaparak soğuk havada sıcaklığınızı korumak için de kullanılabilir. Ocak alırken kendinize şu 3 soruyu sorun, "Kampa araba ile mi gidilecek yoksa sırt çantası ile mi?", "Yemek pişirilecek mi yoksa sadece sıcak su için mi kullanılacak?", "Ocak kaç kişi için kullanılacak?".

Dikkat edilmesi gerekenler:

  • Araba - Sırt Çantası : Araba ile kamp yaparken 2 gözlü gazlı, daha iyi pişirme sağlayan ve bir çok kişiyi doyurabilen ocaklar tercih edebilirsiniz. Sırt çantası ile seyahatlerde daha hafif sıvı yakıt ile çalışan, ya da kanister sistemli ocaklar tercih edilebilir.
  • Sıvı Yakıtlı Ocaklar : Soğuk havalarda entegre sistemli ocaklara göre daha verimli çalışır, fakat daha ağırlardır ve dağınıklıktırlar. Çalıştırmaları biraz daha zordur.
  • Kanister Ocak Sistemleri : Genel kullanımlar için uygundur, hafif ve kullanımları kolaydır. Alev ayarlamaya izin verirler.
  • Entegre Kanister  Ocak Sistemleri : Donmuş yemek yenecek kamplar için en uygun tercihtir. Isı en etkin bir şekilde kaynaktan tencereye transfer eder. Suyu kısa sürede kaynatır.
  • Diğer mutfak eşyalarını unutmayın : Kamp yapmaya yeni başlayanlar evlerindeki eşyaları kullanarak ilk başta fazla harcamadan kamp yapabilirler, plastik kaplar, çatal, bıçak ve bardaklar kullanılabilir. Kamp işini daha çok sevdikten sonra sadece kampta kullanmak için daha dayanıklı ürünler alabilirsiniz.

Kamp mutfağı ve pişirme setlerine göz atmak için tıklayınız.

5. Bıçak

Patates dilimlerken, ipi keserken, ekmeğinizin üzerine tereyağ sürerken bir bıçağa veya çok amaçlı bir çakıya ihtiyacınız olacaktır.

Dikkat edilmesi gerekenler:

  • Araba ile Kamp : Bıçağı daha çok yemek hazırlamak için kullanacaksınız. Bıçağın iyi sarıldığında veya saklandığında emin olun. Bunun dışında diğer durumlar için bir de katlanabilir bıçak veya çok amaçlı çakı aldığınızdan emin olun.
  • Sırt Çantası ile Kamp : Hafif katlanabilir bir bıçak veya çok amaçlı çakı, yemek hazırlamak dahil bir çok işte işinizi grecektir. Taşırken sıkıntı olamaması için katlanabilir veya içe doğru kitlenebilir bıçakları tercih ediniz.
  • Makas : İlk yardım çantanızda yoksa çok amaçlı çakınızda ufak makas olanı tercih ediniz.

Bıçak ve çakılara göz atmak için tıklayınız.

6. Su Şişesi / Termos

Kamp yaparken suyunuzu ve diğer içeceklerinizi saklayacak bir şey olması çok önemlidir.

Dikkat edilmesi gerekenler:

  • Su Şişeleri : Uzun yıllar kampçılar dayanıklı plastik şişeleri kullandılar. Son yıllarda bu amaçlı ürünlerin artmasıyla çelikten, camdan ve sağlam plastikten çeşitli boy ve ebatlarda su şişelerini bulabilirsiniz. Daha hafif şişe gerektiren durumlarında plastik olanları tercih edebilirsiniz, bunun dışında çelik olanlar da tercih edilebilir olacaktır.
  • Termoslar : Ocakta kaynattığınız veya ısıttığınız suların sıcaklıklarını kaybetmemesi için termoslarda saklayabilirsiniz. Böylece tekrar tekrar ısıtma ihtiyacınız olmayacaktır. Termosları seçerken sıcak veya soğuk tutma sürelerini göz önüne alarak veya taşıma kapasitenize göre büyüklüklerine göre tercih yapabilirsiniz.

Su şişesi ve termoslara göz atmak için tıklayınız.

7. Lamba / Fener

Işıklar sadece karanlıkta hareket etmenizi veya iş yapmanızı yaramaz, acil durumlar içinde sinyal olarak dikkat çekerek kurtarıcı da olabilirler.

Dikkat edilmesi gerekenler:

  • Kafa Lambası : Kafa lambası ellerinizi kullanmadan yemek yemenizi, iş yapmanızı, doğanın çağrısına karşılık verip hareket etmenizi sağlar. Birçok kafa lambası standart olarak size beklediğiniz performansı verecektir, bir daha iyi modeller daha dayanıklı ve daha fazla ışık vermektedir. Aynı zamanda daha uzağı da aydınlatarak rahat bir şekilde trekking ve yürüyüş yapmanızı sağlar.
  • Fener : Pilli bir fener yemek masasında veya çadır içinde her zaman yararlı olacaktır. Yumuşak fener ışığı ile diğer kampçıları rahatsız etmeden kitap okuyabilir, yemek yiyebilirsiniz. Yine taşıma durumunuza göre büyük pilli fenerleri tercih edebilir ya da daha hafif modelleri alabilirsiniz. Elektroniğin gelişmesiyle birçok hafif model piyasada bulunmaktadır.

Lamba ve fenerlere göz atmak için tıklayınız.

 

Sağlık İçin Suyunuza Renk Katın - Detoks Su

Sağlık İçin Suyunuza Renk Katın - Detoks SuDetoks Su Nedir?

Detoks suya, meyve aromalı su veya meyve ilaveli su de denir; genellikle soğuk suya eklenmiş meyveler, sebzeler ve taze yeşillik kombinasyonlarından oluşur.

Suyunuza lezzet eklemesinin dışında kilo verme, metobolizma hızlandırma ve daha sağlıklı bir gün geçirmenize yardımcı olur. Aynı zamanda neredeyse 0 kaloriye sahiptir. Yanınızdaki lezzet dolu bu sıcak yaz aylarında susuzluğunu da en sağlıklı şekilde gidermektedir.

Faydaları nelerdir?

  • Kas yorgunluğunu azaltır.
  • Toksinlerin vücudunuzdan atılmasını sağlar.
  • Terlerken vücudunuzu daha sağlıklı tutar.
  • Gün içinde modunuzu yüksek tutar, daha az yorgun hissetmenizi sağlar.
  • Spordan sonra vücudunuzun daha çabuk toparlanmasını sağlar.
  • Tokluk hissi verir.

En çok kullanılan detoks suyu kombinasyonları:

  • Limon ve Nane
  • Elma ve Tarçın
  • Mango ve Zencefil
  • Mandalina ve Çilek
  • Salatalık ve Limon

Meyve bolümü olan bir matara alarak sağlıklı doğal suyunuzu her yerde yanınızda taşıyabilirsiniz. Spor salonunda, ofiste, okulda, koşularda, açık alanlarda her zaman yanınızda olacaktır. Sitemizden bu tip ürünleri de aşağıdaki linkten inceleyebilirsiniz.

Detoks Su Mataraları - Infused Water Bottle

Geri Dönüşüm için Kağıt Bardak Yerine Termos Bardak

Sabah kahvesi olmadan yapamayanlardan mısınız? Her sabah bir kahve zincirinden kağıt bardağınızda kahvenizi mi alıyorsunuz?

Boğaziçi Üniversitesi Fizik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Levent Kurnaz'a göre Türkiye'de yılda 2 milyar adet kağıt bardak tüketiliyor. Bu rakam İngiltere’de 3 milyar, Amerika’da ise 50 milyarın üzerinde. Prof. Dr. Levent Kurnaz, yaptığı açıklamada, "1 ton kağıt üretmek için ortalama 10-17 ağaç kesilmesi gerektiği göz önüne alınırsa kağıt bardak için senede 500 bin ağacı, çok değil 3 sene sonra ise Belgrad Ormanı kadar ağacı yok ediyoruz" dedi.

Bu kağıt bardakların geri dönüşümle tekrar kazandırıldığını düşünebilirsiniz ama ne yazık ki bu bardakların hemen hepsi de geri dönüşüme uğramadan çöpe gidiyor. Sorun burada da bitmiyor. Bu bardakların çoğu geri dönüşüm kutusuna atılsa da çevreye geri kazandırılamıyor. Kağıt bardakların iç yüzeyleri de içine konulan sıvıyı emmeleri için polietilen olarak bildiğimiz plastik bir malzemeyle kaplanıyor. Kağıt bardaklar bu yapılarından dolayı ne kağıt ne de plastik endüstrisi tarafından geri dönüştürülemiyor. Bunun yanında bir de kahve keyfimiz için bol bol polietilen yani petrol kullanılması gerekiyor.

Peki kahve keyfinizden vazgeçmeden çevreye karşı nasıl duyarlı olabilirsiniz? Gittiğiniz kahve zincirlerinde seramik bardak kullanabilir ya da yanınızda getireceğiniz termos bardağınız ile kahve isteyebilirsiniz. Türkiye’de de Starbuckslar da kendi termosunuz ile geldiğinizde size 50 kuruş indirim yapıyor.  Haftada sadece 5 tane daha az kağıt bardak bile kullansanız, karbondiyoksit salımınızı yarım kilo kadar azaltabilirsiniz ve de kişisel olarak çıkaracağınız çöpü azaltabilirsiniz.

 

 

Spor Sever Arkadaşlar için Alınabilecek Son Dakika Hediyeleri

Kablosuz Kulaklık

Kulaklıklarınızın koşu bandındayken veya ağırlıkları kaldırırken karışması kadar sinir bozucu bir şey yoktur. Ve eğer kadınsanız, cepsiz şort ve taytlarla telefonuzu spor yaparken nereye koyabilirsiniz. Kablosuz kulaklık ile telefonunuzu bir yere bırakabilirsiniz ve özgürce müzik dinlerken sporunuzu yapabilirsiniz. Ama sakın telefonunuzu unutmayın.

İyi Bir Spor Çantası

Devamlı spor salonuna, antremana giden bir arkadaşınız mı var? Neredeyse her gün kullanabileceği bir hediye alın. Spor çantası ile işten, evden spor salonuna, ordan da istediği yere kolaylıkla gidebilir. Ekstra bölmeleri olmasına dikkat edin, ayakkabılar ve spor sonrası kıyafetleri diğer eşyalarla karışmasın ve temiz kalsınlar.

Taşınabilir Mat

Arkadaşınıza alacağınız taşınabilir mat ile her yerde sporunu yapabilir. Kolaylıkla taşıyabileceği bu mat ile ister evde, ister spor salonunda, isterse açık havada parkta sporunu yapabilir.

Matara

Spor yaparken elinizin altına her zaman su bulunması gerekmektedir. Arkadaşınıza alacağınız matara ile hem spor yanından ayıramayacağı bir hediye vermiş olursunuz hem de çok sık kullanılan pet şişelerin kullanılmasını engelleyerek çevre duyarlılığına katkı sağlamış olursunuz.

Shaker

Spor yapan biri için önemli olan spordan sonraki 30 dakikada her zaman besleyici öğünler, pişmiş yemekler tüketmek mümkün olmayabiliyor. Bunun için en çok kullanılan  protein tozu için shakerlar arkadaşınız için iyi bir hediye olabilir.

 

İdeal Kahve Sıcaklığı Ne Olmalı?

İdeal bir kahvenin sıcaklığı ne olmalı? Kahve kaç derecede içilmeli? Kaç derecede hazırlanmalı?

Kahvenin İçme Sıcaklığı

Kahvenin tercih edilen içme sıcaklığı elbette kişiden kişiye değişkenlik gösterebilir. Fakat sıcak içeceklerin 65℃'nin üzerinde sıcaklıklarda tüketilmesinin sağlığınız açısından riskli olduğunu bilmesiniz.

Sıcak içecekler, dışarıda genelde 70℃ ile 85℃ arasında sıcaklıklarda servis edilir. Kahve severler ise ideal kahve sıcaklığının 60℃ +/- 9℃ olduğunu söylüyorlar.

Starbucks, Gloria Jeans, Kahve Dünyası, Caffe Nero gibi kahve zincirlerinde içmek istediğiniz kahvenin sıcaklığını söylediğinizde size istediğiniz sıcaklıkta kahve hazırlayabiliyorlar. Eğer sık sık dışarıda kahve içiyorsanız isteğinizi belirtmeniz faydalı olabilir.

IARC*, yaptığı son araştırmalara göre 65 santigrat dereceden yüksek sıcaklıklarda tüketilen içeceklerin özellikle özofagus (yemek borusu) kanseri riskini artırdığına dair bulgulara ulaştığını açıkladı. Daha önce IARC tarafından 1991 yılında yapılan araştırmada çay ve kahve için "insanlarda muhtemelen kansere yol açıyor" şeklinde sınıflandırılmıştı. Ancak enstitünün elindeki yeni verilerin bu tezi desteklemediği kaydedildi. IARC, bunun yerine 'içeceklerin 65 derece sıcaklığın üzerinde tüketilmesinin muhtemelen yemek borusu kanserine yol açtığına dair ilk bulgulara' ulaşıldığını kaydetti.

* IARC (The International Agency for Research on Cancer): Dünya Sağlık Örgütü'ne bağlı Uluslararası Kanser Araştırmaları Merkezi

İdeal Kahve Sıcaklığı Ne Olmalı?

Kahvenin Hazırlama Sıcaklığı

Kahvenizin ideal lezzetine ulaşması için ekipmanınızda 90-95 ºC derece arasında su kullanmalısınız. Soğuk su lezzet kaybına sebep olacağı gibi, aşırı sıcak su da kahvenizde yanık ve kötü tadların açığa çıkmasına sebep olacaktır. Eğer suyu kendiniz kaynatıyorsanız, suyu çok uzun süre kaynatmaktan kaçınarak, kaynadıktan sonra bir dakika kadar dinlendirip, 90-95 ºC derecedeki suyu kahvenizle buluşturun.

Termos - Matara'da kahve ürünlerine gözat.

Kahvenin Yararları ve Zararları

Güne sıcak bir başlangıç için kahveden güzel ne olabilir? Ya da işinizden dolayı sabahlamanız gerektiğinde kahve imdadınıza yetişiyor. Peki kimi zaman bardaklarca tükettiğimiz kahvenin yararı mı daha fazla yoksa zararı mı?

  • Metabolizmayı hızlandırıyor, dinlenme durumunda harcadığız enerjiyi de arttırıyor. Bu da daha çok kalori yakmanızı sağlıyor.
  • Kahvede kullandığınız süt ile birlikte açlık hissini azaltıyor. Kesinlikle kahvelerde şurup, arama, krema, şeker (mümkün olduğunca) kullanmayınız. Bunlarda çok fazla kalori bulunmaktadır.
  • Beyne olan kan dolaşımını arttırıyor, kişiyi daha dinç hissettiriyor, ve dikkatin daha da yoğunlaşmasını sağlıyor.
  • Yapılan birçok araştırmada şeker hastalığını önleyici olabileceği bildiriliyor.
  • Alzheimer ve Parkinson hastalığına karşı düzenli tüketimde koruyucu etkisi olabileceği konusunda da araştırmalar var. Yaşlılarda hafızayı güçlendiriyor.
  • Bağışıklık sistemini güçlendirici ve hastalıklara karşı koruyucu etkisi var.
  • Kahve fazla içilmediğinde stresi azaltıp mutluluk vermektedir.
  • Fazla tüketilen kahve (Günde 3-4 bardaktan fazla), kalpte ritim bozukluklarına neden olmaktadır. Uykusuzluk, sinirlilik gibi etkileri de olmaktadır. Fazla kahve tüketiminde vücut daha fazla suya ihtiyaç duyduğu için böbreklerin çalışmasında etkileri vardır.

Sonuç olarak kafeinle bir sorununuz yoksa, hem tok tutsun, hem metabolizmanızı çalıştırsın hem de dikkatinizi arttırsın istiyorsanız; kahveyi şekersiz, kremasız, şurupsuz, günlük sütle ya da sade olarak tüketmenizi tavsiye ediliyor. Her yerde kahve içmek termoslara göz atınız.

 

Bebeğinizle dışarı çıkarken onu beslemek için yanınıza neler almalısınız?

Bebeğinizle dışarı çıkarken yanımızda bulunması gerkenler nelerdir?

Bebekle Dışarı Çıkmak

Eğer bebeğiniz katı mamaya geçmediyse;

Toz mama kullanıyorsanız, günlük ihtiyacı kadar toz mamayı ufak bir kavanoza koyarak yanınııza alabilirsiniz. Veya bebek mağazalarında veya internette bulabileceğiz, toz mama saklama kaplarını kullanabilirsiniz. Bu kapların avantajı, her bir porsiyonu ayrı bir göze koyarak, dışarıdayke ölçek kullanmadan pratik bir şekilde bir porsiyon mama hazırlayabiliyorsunuz. Toz mamayı hazırlamak için bir de ılık suya ihtiyacınız olacak. Yine dışarıda suyu ısıtmak veya sıcak su bulmaya çalışma zahmetine girmemek için ufak bir bebek termosu kullanabilirsiniz.

Eğer bebeğiniz katı mamaya geçtiyse;

Sizin içinizin de rahat olması için evde hazırladığınız mamaları yanınızda götürmeniz faydalı olabilir. Örneğin evde yaptığımız sebze çorbaları veya sebze pürelerini ya da meyveleri bebek ürünlerini koyabileceğimiz termal mama kapları veya mama termosu içinde veya da termal izolasyonlu bir çanta içine koyarak taşıyabilirsiniz.

Eğer bebeğimize meyve vermek istiyorsak onu püre yapmadan cam bir rende ile çantanıza koymanız daha sağlıklı olacaktır. Çünkü püre yaptığımız meyveyi ne zaman yedireceğiniz belli olmadığı için içindeki asit miktarı artacağı için besleyici özelliği kalmayacaktır.

Anne sütünü vermeye devam ediyorsanız ya da sağdığınız sütü yanınızda taşıyacaksanız, yanınıza mutlaka evde sterilize edilmiş yedek bir biberon almalısınız. Ayrıca her zaman bulundurmanız gereken önlük, ıslak mendil, yedek bebek giysileri, bebek bezi gibi malzemeleri de çantanıza alarak, bebeğin dışarıda da sağlıklı bir şekilde beslenmesini ve bakımını sağlamış olursunuz.

Günübirlik Yürüyüşlerde Yanımıza Almamız Gereken Temel Malzemeler

Günübirlik bir yürüyüşe çıkarken, anınıza almanız gereken temel malzemeler nelerdir? Bu liste herhangi bir şey unutmamak için size yardımcı olacak. Tabiki kendi ihtiyaçlarınıza göre farklı şeyler de eklemek isteyebilirsiniz veya sizin için gerekli olmayanları çıkartabilirsiniz.

Yürüyüş için temel malzemeler

Temel Malzemeler

  • Yedek giysiler
  • Termos ve/veya matara, yeterli miktarda su ve içecek -> www.termos-matara.com
  • Yiyecek
  • İlk yardım seti
  • Çakı
  • Çakmak veya kibrit (su geçirmez bir paket içinde)
  • Bölge haritası
  • Pusula ve GPS
  • Fener (yedek pil ve ampül)
  • Güneş gözlüğü
  • Güneş kremi

Yürüyüş İçin Giysiler

  • Hızlı kuruyan yürüyüş pantolonu ve/veya şort
  • Polar ceket ya da yelek
  • Uzun alt ve üst termal içlik -> www.termal-iclik.com
  • Normal iç çamaşırı
  • Mayo

Dış Katman Giysileri

  • Alt ve üst su geçirmez ve nefes alabilir ceket ve pantolon
  • Geniş siperlikli şapka
  • Buff & Bandana -> www.buff-tr.com
  • Soğuk havalar için bere ya da şapka
  • Polar ya da yün eldivenler
  • Su geçirmez eldiven veya eldiven kılıfı

Ayakkabı ve Aksesuarları

  • Yürüyüş çorabı
  • İç çoraplar
  • Yürüyüş ayakkabısı
  • Tozluk
  • Yedek ayakkabı bağcıkları